Grooming Studio Dog Star

Блог

Груминг шоу 2018
Груминг шоу 2018

Груминг шоу 2018, организирано от Българска груминг асоциация събра на едно място над 30 грумъри от цялата страна. Сили премериха както колеги с дългогодишен стаж, така и начинаещи. Журито в състав Елена Левина /сътрудник в груминг школа Бон Шери/ от Русия, Людмила Белова /преподавател в груминг школа Бон Шери/ от Русия и Стефано Весиня /собственик на груминг школа и салон във Верона/ от Италия оцени състезателите в три основни категории.   . . .

Почистване на уши
Почистване на уши

Ушната хигиена на кучетата е важна част от техния тоалет. Наличието на замърсяване по ушната мида и неприятна миризма са първите сигнали за проблем. Честото чесане или реакция при допир допълват картината.   . . .

Защо трябва да режем ноктите на кучето редовно?
Защо трябва да режем ноктите на кучето редовно?

Повечето кученца от дребните породи като Йоркширски териер, Малтезер, Пинчер, Чихуа-хуа , Померан, Болонка, Ши-тцу, Пекинез , както и някои представители на едрите породи, които ходят само по трева или са с ограничени разходки, не успяват да изпилят ноктите си по естествен път. Затова грижа на стопанина е да ги наблюдава и да вземе нужните мерки – било то у дома или да се довери на професионалистите .   . . .

Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева
Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева

Грумингът на пудел винаги е било предизвикателство за мен, а може би и за много други колеги. Срещата с типичния за породата темперамент и изключителната им привързаност към стопаните често затруднява работата с тях, но веднъж спечелиш ли доверието им те разкриват истинската си същност и с охота предоставят гордата си осанка да бъде преобразена.   . . .

Чисти лапи - здрави лапи!
Чисти лапи - здрави лапи!

Поддръжката на лапичките е изключително важна за кучетата както през зимния, така и през летния период. Почистването на космите между възглавничките осигурява по – добро сцепление и устойчивост при ходене на четириногите ни приятели. Вместо да стъпват върху козината си, добре почистените от косми възглавнички осъществяват добър контакт със земята.   . . .

Контакти
гр.София , ул. “Козлодуй“ №62
Телефони за контакти

Последвайте ни във FACEBOOK: www.facebook.com / GroomingStudioDogStar

WebDesignBG
  Фризьорски салонУслугиЦеноразписБлогРазвъдникМоите кучетаНовиниКонтакти