Grooming Studio Dog Star

Блог

Защо трябва да режем ноктите на кучето редовно?
Защо трябва да режем ноктите на кучето редовно?

Повечето кученца от дребните породи като Йоркширски териер, Малтезер, Пинчер, Чихуа-хуа , Померан, Болонка, Ши-тцу, Пекинез , както и някои представители на едрите породи, които ходят само по трева или са с ограничени разходки, не успяват да изпилят ноктите си по естествен път. Затова грижа на стопанина е да ги наблюдава и да вземе нужните мерки – било то у дома или да се довери на професионалистите .   . . .

Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева
Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева

Грумингът на пудел винаги е било предизвикателство за мен, а може би и за много други колеги. Срещата с типичния за породата темперамент и изключителната им привързаност към стопаните често затруднява работата с тях, но веднъж спечелиш ли доверието им те разкриват истинската си същност и с охота предоставят гордата си осанка да бъде преобразена.   . . .

Чисти лапи - здрави лапи!
Чисти лапи - здрави лапи!

Поддръжката на лапичките е изключително важна за кучетата както през зимния, така и през летния период. Почистването на космите между възглавничките осигурява по – добро сцепление и устойчивост при ходене на четириногите ни приятели. Вместо да стъпват върху козината си, добре почистените от косми възглавнички осъществяват добър контакт със земята.   . . .

Азиатски стил / Asian Style
Азиатски стил / Asian Style

Все по – голяма популярност събира новото течение в салонния груминг – азиатски стил. Привържениците на практичната къса подстрижка , ценят лесната поддръжка на прическата. Тя е подходяща за кучета от породите Йоркширски териер, Малтезер , Бийвър териер, Ши – тцу, Пудел и Болонка, както и за някои кучета от смесени породи , но с подходяща структура на косъма.   . . .

Колко често да къпем кучето?
Колко често да къпем кучето?

Различните породи кучета имат различна структура на косъма, поради което и периода през който е препоръчително да се къпят е различен. Използването на висок клас кучешка козметика, съобразено с типа козина ще ви спести множество главоболия. Груминг студио Дог Стар предлага тристепенно къпане на своите клиенти :   . . .

Контакти
гр.София , ул.“Козлодуй“ №62
Телефони за контакти

Последвайте ни във FACEBOOK: www.facebook.com / GroomingStudioDogStar

WebDesignBG
  Фризьорски салонУслугиЦеноразписБлогРазвъдникМоите кучетаНовиниКонтакти