Grooming Studio Dog Star

Почистване на уши

Почистване на уши

Ушната хигиена на кучетата е важна част от техния тоалет. Наличието на замърсяване по ушната мида и неприятна миризма са първите сигнали за проблем. Честото чесане или реакция при допир допълват картината.

Най – често от ушни проблеми страдат клепоухите ни любимци и тези с по – силно окосмяване. За да предотвратим дискомфорта , който биха имали , добре е веднъж в седмицата да проверяваме състоянието на ушите. Ако забележим мръсотия, зачервяване или  ранички от чесане, както и силна миризма веднага да направим почистване с подходящ препарат. Ние от Grooming Studio Dog Star препоръчваме почистването в домашни условия да се прави с марля напоена с препарата. Механично да се обтрият всички видими замърсени участъци, като не се бърка в ушния канал. В него се накапват 2-3 капки от същия препарат /или колкото е посочено в описанието/, масажира се леко цялото ухо 30-40 секунди и се оставя кучето да се изтръска. Ако не го направи до минута – две, можем да му помогнем като му духнем в носа. След като приключи с тръскането с нова чиста марля се попива и отстранява ушната кал излезнала от канала.
 
Космите, които растат в ушния канал могат както да пречат и да предизвикват проблеми, така и да служат като естествена защита. Ако са твърде много и запушват канала, трябва да се скубят редовно. Ако обаче не пречат на проветрението и ухото е спокойно, не се скубят нито подстригват, а се оставят за защитна бариера между ухото и външната среда. При породите с клепнали уши, които често се запарват е препоръчително да се подстригват от вътрешната страна всики месец.

Ако се притеснявате да правите това сами, можете да се обърнете към специалистите във фризьорските салони за кучета или ветеринарните кабинети.


Почистване на уши
Контакти
гр.София , ул. “Козлодуй“ №62
Телефони за контакти

Последвайте ни във FACEBOOK: www.facebook.com / GroomingStudioDogStar

WebDesignBG
  Фризьорски салонУслугиЦеноразписБлогРазвъдникМоите кучетаНовиниКонтакти