Grooming Studio Dog Star

Услуги

Подстригване на кучета

Подстригване на кучета

Подстригване на кучета по стандарт или по жлание на клиента. Това е дилема над която разсъждават голяма част от стопаните на кучета. Ние ще ви помогнем в избора , като предложим различни варианти и прически за породите при които е възможно, като се съобразим с вашите нужди и желания. Подстригването на кучета се извършва със дезинфекцирани професионални инструменти. 

Оформяне

Оформяне

Има някои задължителни процедури, които осигуряват добрата хигиена и подобаващ външен вид на всички породи кучета. Основните са почистване на лапичките от космите между възглавничките, дупе , интим, уши, очи и подравняване на дължините при дългокосместите породи. Препоръчваме на нашите клиенти да водят домашните си любимци за тази услуга на месец и половина, най – много два, за да бъдат винаги във форма. 

Разресване

Разресване

Това е една от най – неприятните процедури за вашите четириноги приятели. Никой не обича да го скубят и с право. Затова ние използваме професионална козметика /масла, спрейове, балсами/ за да улесним разресването, но най – добре е да не допускате възникването на сплъстявания. Сплъстените участъци запарват , задържат влага и благоприятстват развиването на микроорганизми. Често водят и до по – сериозни кожни проблеми. 

Сваляне на мъртва козина и подкосъм

Сваляне на мъртва козина и подкосъм

Най – честото оплакване от стопаните е обилното падане на косми от домашните им любимци в периода на сезонното линеене. Дали са дългокосмести или късокосмести , мъртвата козина и ненужното количество подкосъм трябва редовно да се изресват , ако не желаете да ги намирате навсякъде в дома си. Редовните посещения при фризьор / на месец – месец и половина/, комбинирани с къпане дават отлични резултати. 

Къпане и изсушаване

Къпане и изсушаване

Абсолютна отживелица е схващането, че кучето трябва да се къпе два пъти в годината.  Съвременната козметика била тя за домашна употреба или професионална позволява много по – честата й употреба. За повечето породи кучета препоръчваме къпане всеки месец, а за някои като Йоркшир териер, Малтезер, Ши-тцу, Померан , чихуа – хуа, пинчер, мопс и др. всяка седмица или на 10 дни. Много важно е да не използвате човешки шампоан , а кучешки и по – възможност висок клас. Другият основен момент е пълното изсушаване на космената покривка. Не пропускайте ушите , нищо че на повечето животни не им е приятно. Това е мястото от което най – лесно могат да настинат. 

Изрязване на нокти

Изрязване на нокти

Късите нокти са изключително важна предпоставка за правилното стъпване и разпределяне на тежеста на лапичките. За дребните породи , които не правят дълги разходки по твърда настилка , изрязване на ненужната дължина на ноктите се прави всеки месец. Същото важи и за едрите кучета, които не успяват да си ги самоизпилят. 

Почистване на уши

Почистване на уши

Почистване на уши се препоръчва в случаите, когато има видими замърсявания, неприятна миризма или за профилактика особено при породите с клепнали уши. Те са най – уязвими . 

Чисти зъби

Чисти зъби

Чисти зъби – съвети за поддържане на добра устна хигиена ще получат всички стопани които желаят. Подходящи продукти за целта ще намерите в прилежащия към фризьорския салон Зоомагазин.  

Контакти
гр.София , ул. “Козлодуй“ №62
Телефони за контакти

Последвайте ни във FACEBOOK: www.facebook.com / GroomingStudioDogStar

WebDesignBG
  Фризьорски салонУслугиЦеноразписБлогРазвъдникМоите кучетаНовиниКонтакти