Grooming Studio Dog Star

Защо трябва да режем ноктите на кучето редовно?

Защо трябва да режем ноктите на кучето редовно?

Повечето кученца от дребните породи като Йоркширски териер, Малтезер, Пинчер, Чихуа-хуа , Померан, Болонка, Ши-тцу, Пекинез , както и някои представители на едрите породи, които ходят само по трева или са с ограничени разходки, не успяват да изпилят ноктите си по естествен път. Затова грижа на стопанина е да ги наблюдава и да вземе нужните мерки – било то у дома или да се довери на професионалистите .
С израстването на нокъта, често прораства и живеца на кучето. Това причинява болка в лапите, неправилна стойка и походка. При стъпване не натоварват правилно ставите и често се стига до изкривяване и деформиране на пръстите и лапите.  Кучетата сами ограничават движенията си , понеже не се чувстват комфортно и това е предпоставка за още по – бързо израстване на ноктите. Не са редки случаите при които , сами се опитват да се освободят от дългите нокти и започват да ги изгризват.
Дори и вашето куче да успява да изпили самостоятелно ноктите които влизат в контакт със земята, винаги проверявайте петите пръсти които са безконтактни. Те със сигурност трябва да се изрязват периодично.  Най – често нокъта израства под формата на кръг и се забива в лапата. Мястото често се инфектира и започват гнойни изтечения. Това е болезнено, а кучето е неспособно да си помогне. Затова ако не сте сигурни в преценката си , потърсете мнението на специалист.
Екипът на Фризьорски салон за кучета Дог Стар препоръчва проверка и ако е нужно изрязване на ноктите да се прави всеки месец.

Очаквайте следващата тема "Почистване на ушите".


Защо трябва да режем ноктите на кучето редовно?
Контакти
гр.София , ул. “Козлодуй“ №62
Телефони за контакти

Последвайте ни във FACEBOOK: www.facebook.com / GroomingStudioDogStar

WebDesignBG
  Фризьорски салонУслугиЦеноразписБлогРазвъдникМоите кучетаНовиниКонтакти