Grooming Studio Dog Star

Чисти лапи - здрави лапи!

Чисти лапи - здрави лапи!

Поддръжката на лапичките е изключително важна за кучетата както през зимния, така и през летния период. Почистването на космите между възглавничките осигурява по – добро сцепление и устойчивост при ходене на четириногите ни приятели. Вместо да стъпват върху козината си, добре почистените от косми  възглавнички осъществяват добър контакт със земята. Предотвратява се  задържане на влага, мръсотия и прах в тази и без друго често засягана от гъбички зона. Често при дългокосместите породи кучета се образуват сплитания /наподобяващи топка/, които запълват изцяло разстоянието между голямата и четирите по – малки възглавнички и по този начин лапата не може правилно да функционира – да се отваря и затваря, вместо това остава отворена през цялото време. Добре е процедурата да се извършва на всеки 40 – 45 дни.


Чисти лапи - здрави лапи!

Ползите от почистването на козината с тример или ножица са много. Освен комфорта при ходене, към тях можем да прибавим и улесненото почистване на лапите след разходка, както и бързото им изсушаване. При редовни ежедневни разходки препоръчително е да се използва специализиран шампоан за лапи.
Грижата за лапите не се изчерпва само с подстригването и оформяне на козината, внимание трябва да се обърне и на състоянието на кожата. При нетипичен цвят /червен/ или структура препоръчваме консултация с ветеринар. Напуканите или ронящи се възглавнички също са проблем. Полагайте грижи за тях за да стъпва уверено и с лекота вашият най – добър приятел – Кучето!

Чисти лапи - здрави лапи!

Очаквайте следващата ни статия „Грижа за ноктите“!

Контакти
гр.София , ул. “Козлодуй“ №62
Телефони за контакти

Последвайте ни във FACEBOOK: www.facebook.com / GroomingStudioDogStar

WebDesignBG
  Фризьорски салонУслугиЦеноразписБлогРазвъдникМоите кучетаНовиниКонтакти