Grooming Studio Dog Star

Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева

Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева

Грумингът на пудел винаги е било предизвикателство за мен, а може би и за много други колеги. Срещата с типичния за породата темперамент и изключителната им привързаност към стопаните често затруднява работата с тях, но веднъж спечелиш ли доверието им те разкриват истинската си същност и с охота предоставят гордата си осанка да бъде преобразена. 


Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева

Истинско удоволствие за мен бе семинарът за пудели с Вера Дограмаджиева , организиран от Българска Груминг Асоциация Не случайно я наричат  „Повелителя на пуделите“ , тя работи активно с породата повече от 20 год. На 22.04.2018 год. над 40 грумъри от страната имаха възможността да се докоснат до магията която тя сътвори пред нас и да почерпят от нейния опит и познания. Демонстрация на „пъпи клип“ и „азиатски стил“ обра овациите с залата. По – смелите колеги участваха и във втората част на семинара – практика, където под зоркия поглед на най – добрата пуделистка в България всеки трябваше да изработи типична за породата прическа.

Груминг на пудели с Вера Дограмаджиева

Разнообразието от размери при пудела /той, мини, медим и стандарт/  предполага и богато разноопразие от прически. Само някои от тях обаче са допустими за участие в киноложки изложби –  класически Пъпи клип и Скандинавската му разновидност с повече козина , Модерн и Континентал. Популярният Т-клип доближаващ се до модерн, но с по – малко козина и леко изразен балон и с бръснати уши е подходящ само за клас ветерани над 8 годишна възраст.
Породата пудел е често срещан домашен любимец от което произтичат и още видове подстрижки много по – лесни и удобни за поддържане в домашни условия. Азиатския стил предлага най – голямо разнообразие на форми и дължини, а характерната бръсната муцуна е заместена от козина оформена така че да придава кръгла визия на главата.
Всяка една от изброените прически може да бъде изпълнена , без значение от цвета и размера н кучето. Единственото условие е то да бъде добре поддържано от стопаните си. Седмично къпане с висок клас козметика и основно разресване са тайните на успеха.

Контакти
гр.София , ул. “Козлодуй“ №62
Телефони за контакти

Последвайте ни във FACEBOOK: www.facebook.com / GroomingStudioDogStar

WebDesignBG
  Фризьорски салонУслугиЦеноразписБлогРазвъдникМоите кучетаНовиниКонтакти